Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

«Βασίλισσα» της ακρίβειας στα είδη διατροφής η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ




Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι καταναλωτές παρά τις μειώσεις και το «πάγωμα» των τιμών από τις επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, καθώς οι αυξήσεις που έχουν προηγηθεί στα ίδια προϊόντα είναι πολύ μεγαλύτερες. Σε έρευνα που διεξήγαγε το ΕΒΕΑ, η Ελλάδα εμφανίζεται να κρατά τα σκήπτρα της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.


Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα σούπερ μάρκετ που έχουν εξαγγείλει μέχρι τώρα μειώσεις ή και πάγωμα τιμών φτάνουν τις 28. Μεταξύ των σούπερ μάρκετ και ο Σκλαβενίτης, που ανακοίνωσε «πάγωμα» στις τιμές των τυποποιημένων τροφίμων, ειδών καθαριότητας και ειδών ατομικής υγιεινής από την 1η Ιουνίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να μειώνει άμεσα τις τιμές των προϊόντων, όταν οι προμηθευτές μειώνουν τις τιμές των προϊόντων τους, ενώ έκανε λόγο για εκπτώσεις και προσφορές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που διακινεί.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η έρευνα που διεξήγαγε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία, η χώρα μας κρατά τα σκήπτρα της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

jojomartinni είπε...

proswpika vlepw tis anakoinwseis gia pagwma k meiwseis twn timwn ews 8% ws kataprainsh tu aisthimatos adikias twn katanalwtwn k ws prospathia aposintonishs ths prospathias gia dimiourgia mixanismwn apo tus katanalwtes gia mazikh k kat'epektash apotelesmatikh antimetopish tis akriveias..to olo thema tha einai fouska an den sinexisoume na piezoume mesw mazikhs kanalwtikhs sineidishs..tus foreis k ta proionta pou me tis times tus einai aplisiasta