Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008

Πρόσβαση στο Facebook, αλλιώς παραιτούμαι


Οι εταιρείες με έδρα στις ΗΠΑ, που αποφασίζουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο Facebook από τα εταιρικά τους δίκτυα, μπορεί, σύμφωνα με μελέτη, να δυσκολευτούν στο εγγύς μέλλον να βρουν ηλικιακά νέο εργατικό δυναμικό. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών Telindus, το 39% των νέων ηλικίας 18–24 θα παραιτούνταν από οποιαδήποτε εταιρεία, εφόσον αυτή απαγόρευε την πρόσβαση στο Facebook, ενώ ένα επιπρόσθετο 21% δήλωσε πως μια τέτοια κίνηση θα του προκαλούσε αρκετή δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το Itbusinessedge, ο αριθμός των ανθρώπων που θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο παραίτησης εξαιτίας της απαγόρευσης πρόσβασης σε μια υπηρεσία social networking, μειώνεται στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Μόλις το 16% των ατόμων 25-65 θα σκεφτόταν κάτι ανάλογο, ενώ μόλις το 13% θα ένιωθε έστω και στο ελάχιστο δυσαρεστημένο. Μια λανθασμένη ερμηνεία της παραπάνω μελέτης θα μπορούσε να είναι: αν θέλετε πιο παραγωγικά άτομα, προσλάβετε μεγαλύτερους σε ηλικία υπαλλήλους. Μια ορθή ερμηνεία, όμως: η εργασιακή πραγματικότητα στις ΗΠΑ ουδεμία σχέση έχει με τη ζοφερή πραγματικότητα της χώρας μας – είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχει έστω και ένα 0,1% των Ελλήνων νέων που θα θεωρούσε τόσο σημαντική την πρόσβαση σε ένα social notworking site.

Παρουσιάστηκε το νέο iPhone 3G της Apple, κριτικές.


Ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά στο αμερικάνικο και το παγκόσμιο κοινό το νέο iphone 3G στο Apple's Worldwide Developers Conference που έλαβε χώρα στο San Francisco.

Η παρουσίαση μπροστά σε 5.200 άτομα, ήτανε πιστή στα αμερικάνικα πρότυπα του show με μουσική, εφέ, φώτισμούς αλλά και με ουσία σε αυτό που ήθελε ο Jobs και η εταιρία του να δείξουν.

Οι πρώτες κριτικές μετά την παρουσίαση μιλάνε για ένα iphone πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και μάλιστα στην μισή τιμή. Μετά από πωλήσεις 6.000.000 iphone η apple κατάλαβε την δύναμη του νέου προϊόντος και σε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο προσφέρει την νέα έκδοση σε μια τιμή που τουλάχιστον για το αμερικάνικο κοινό είναι φοβερά ελκυστική.

Τι καινούργιο λοιπόν προσφέρει το τελευταίο iphone;

Καταρχήν τεχνολογία 3G με όλα τα παρελκόμενα. Πολύ καλή ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, GPS ενσωματωμένο και νέα τεχνολογία που επιτρέπει τις σελίδες να κατεβαίνουν μέχρι και 36% πιο γρήγορα. Η χρήση δικτύων τρίτης γενιάς συμπεριλαμβάνει και το 3.5G (HSDPA).

Καινούργια τεχνολογία οθόνης και γραφικών με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ίσως όχι τόσο βασική ανάγκη αλλά με τα παιχνίδια και τα video μετατρέψανε το iphone σε μια πρώτης τάξης φορητή παιχνιδομηχανή. Επίσης ο χειρισμός των παιχνιδιών δεν γίνεται μόνο από τα πλήκτρα αλλά με όλο το κινητό. Στην παρουσίαση δε ο Steve Jobs έπαιξε ένα ραλλάκι με το κινητό σαν τιμόνι. Η οθόνη είναι τεράστια για κινητό, η μεγαλύτερη που υπάρχει και η χρήση της στην πλοήγηση το καθιστά πάρα πολύ εύχρηστο.

Δίνει επίσης την δυνατότητα χρήσης επεξεργαστή κειμένου, spreedsheets και άλλες εφαρμογές γραφείου MS Office και iWork.

Το πρόβλημα της μπαταρίας ξεπεράστηκε καθώς το νέο iphone δίνει 300 ώρες αναμονής, 8-10 ώρες χρήσης δίχως 3G, 5 ώρες χρήσης 3G, 7 ώρες βίντεο και 24 ώρες μουσική.

ισθητικά οι αλλαγές μικρές. Ελάχιστη αύξηση του μεγέθους και διάθεση και σε άσπρο χρώμα για το μοντέλο των 16GB.

Το νέο iPhone 3G θα είναι επίσημα διαθέσιμο για $199 (στα 8GB) και $299 (στα 16GB) με συμβόλαιο 2 χρόνων για της ΗΠΑ. Για εδώ βλέπουμε. Όλα αυτά στις 11 Ιουλίου παγκοσμίως.

O axxo επέστρεψε!


Το Νοέμβριο του περασμένου χρόνου ο πιο διάσημος DVD ripper του διαδικτύου αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την εξαιρετικά σημαντική για εκατομμύρια χρήστες ενασχόλησή του. Σύμφωνα με το άρθρο "The BitTorrent Legend Returns: I Am aXXo" που δημοσιεύεται στο torrentfreak στις 9 Μαρτίου, ο axxo επέστρεψε ανεβάζοντας την πρώτη του ταινία μετά από μήνες. Και επέλεξε συμβολικά την ταινία "I am Legent". Το άρθρο που ανακοινώνει την επιστροφή του έλαβε μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών 5146 diggs στο digg.com.

Αν συνηθίζετε να βλέπετε ταινίες στον υπολογιστή σας, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε δει κάποια ταινία που έχει ριπάρει ο axxo. Εκτιμάται ότι, πριν από τη διακοπή, τα DVD releases του axxo κατέβαιναν περίπου ένα εκατομμύριο φορές κάθε μήνα και ο όρος "axxo" ήταν ο πιο δημοφιλής στα πιο πολλά sites με torrents. Όπως είναι φυσικό, το όνομά του έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, όπως για παράδειγμα στη περίπτωση του χρήστη με το όνομα "Klaxxon" ο οποίος εμφανίστηκε αφού ο axxo σταμάτησε να ανεβάζει ταινίες. Το όνομα klaxxon δεν είναι βέβαια τυχαίο αφού περιέχει μέσα του τον όρο "axxo", γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται και τα δικά του DVD rips στις αναζητήσεις του όρου "axxo".

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει διαβάστε τη συνέντευξή του στο torrentfreak και τέλος, κλείνοντας το άρθρο, παραθέτω και την προσευχή του axxo (aXXo’s Prayer) !!!

Our Ripper, who art on mininova,
aXXo be thy name.
Thy torrents come.
Seeding will be done,
Here as it was on suprnova.
Give us this day our latest rips.
And forgive us our leeching,
As we forgive those that leech from us.
And lead us not on to private trackers;
But deliver us from the MPAA:
For thine is the ripping, the seeding, and the glory,
For ever and ever.

Amen…