Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

Εκτέλεσαν "κανίβαλο" στην Ιαπωνία

ΕκτέλεσανΟ πλέον καταζητούμενος κατά συρροή δολοφόνος της Ιαπωνίας, εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στο Τόκυο. Ο 45χρονος, Τσουτόμου Μιγιαζάκι, απήγαγε μαθήτριες δημοτικού σχολείου, ηλικίας τεσσάρων έως εφτά ετών, τις βίαζε και αφού τις σκότωνε, τους έπινε το αίμα ή έτρωγε τα νεκρά σώματά τους.

Ο Μιγιαζάκι είναι ο 13ος κατάδικος, που του επιβάλλεται η θανατική ποινή από τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που έχει προκαλέσει αρνητική κριτική για το νέο υπουργό Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, η θανάτωση του «κανίβαλου», όπως τον αποκαλούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου.

Αν και τα εγκλήματα αυτά, έγιναν πριν δύο δεκαετίες, και μόνο η αναφορά του ονόματος του, προκαλεί αηδία στους Ιάπωνες.

"Μπούμερανγκ" για τη Γαλλία η απαγόρευση του καπνίσματος

Οι καπνιστές στη Γαλλία αντιδρούν στην απαγόρευση της αγαπημένης τους συνήθειας σε δημόσιους χώρους και κάνουν «αντίσταση».

Προτιμούν να συγκεντρώνονται σε σπίτια ή σε στέκια μεταναστών, για να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους ελεύθερα. Σαν αποτέλεσμα, τα μπαράκια, οι καφετέριες και τα βραδινά μαγαζιά μένουν χωρίς πελατεία.

Το «κίνημα των καπνιστών» άνθησε λίγο μετά από την 1η Ιανουαρίου, ημερομηνία που μπήκε σε ισχύ ο νόμος. Μάλιστα, οι απανταχού Γάλλοι καπνιστές, ενημερώνονται από sites στο internet για το πού και το πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση. Ένα από αυτά είναι και το Facebook, στο οποίο έχει δημιουργηθεί ανάλογο γκρουπ. Αρχικά, συμμετείχαν πολλοί λίγοι άνθρωποι αλλά τώρα μετρά 1182 μέλη.

Η απαγόρευση επεκτάθηκε και στους εργασιακούς χώρους από την 1η Φεβρουαρίου του 2007 και σε 200.000 μπαρ, καφετέριες και night clubs, 11 μήνες μετά. Μέχρι στιγμής, η πελατεία σε αυτές τις επιχειρήσεις έχει πέσει από 10 έως 20%.