Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος



Τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της «Πράσινης Εβδομάδας: αλλάζοντας στάση ζωής» συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΚΕ η ΤΕΔΚΝΑ ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής , ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Με σύνθημα «Η Γη είναι μοναδική, μην τη σπαταλάς», τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, οικολογικές οργανώσεις, πολίτες και κυρίως νέοι και παιδιά, δίνουν ραντεβού από το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, 5 Ιουνίου, έως το Σάββατο, 7 Ιουνίου, το βράδυ, για μια οικολογική περιπλάνηση ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχο των εκδηλώσεων αποτελεί η γνωστοποίηση των πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν οι ίδιοι οι πολίτες για να τις στηρίξουν, να τις ενθαρρύνουν και να τις διευρύνουν.

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζοντας την Έκθεση καλών πρακτικών των δήμων, οικολογικών οργανώσεων και φορέων για το περιβάλλον.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους καλλιτέχνες Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο, Σάκη Μπουλά και τους «Μπλε».

Τις επόμενες δύο ημέρες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και τους νέους συνδυάζοντας την ευαισθητοποίηση και την ψυχαγωγία τους.

Συγκεκριμένα στο χώρο του Πάρκου θα λειτουργήσουν εργαστήρια ανακύκλωσης χαρτιού, ζωγραφικής για το περιβάλλον, περιβαλλοντικών παιχνιδιών.

Θα παρουσιαστεί πρόγραμμα για «Οικολογικά Σχολεία» από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ενώ στο Εργαστήρι Ψηφιακού animation του Δήμου Αθηναίων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φιλμάκι κινούμενων σχεδίων που θα απεικονίζει την δική τους οπτική για το Πάρκο.

Παράλληλα θα δοθεί παράσταση από παιδικό περιβαλλοντικό θέατρο με το έργο: «Όλοι μαζί ανακυκλώνουμε τη Γη», ενώ θα λειτουργήσει έκθεση Τrash Αrt, με έργα καλλιτεχνών φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και «χρήσιμα» σκουπίδια, παλιά και άχρηστα
αντικείμενα.

Πηγή: inout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: