Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Υποσυνείδητα μηνύματα στα παιχνίδια της Capcom


Η δημοφιλής εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών CAPCOM προσέλαβε επιστήμονα με αποκλειστικό ρόλο να τη βοηθήσει να ενσωματώσει υποσυνείδητα μηνύματα σε παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο Nipan Maniar, λέκτορας του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ στον τομέα των δημιουργικών τεχνολογιών, που στο παρελθόν είχε αναπτύξει ένα παιχνίδι πολιτιστικής συνειδητοποίησης, το C-Shock, θα συνεργαστεί με την Capcom στη δημιουργία δομημένων εκπαιδευτικών περιβαλλόντων στα παιχνίδια της.

Τα υποσυνείδητα μηνύματα θα αφορούν στα μαθηματικά και τις επιστήμες και, όπως είναι προφανές, οι gamers δε θα αντιλαμβάνονται την ύπαρξή τους σε καμία περίπτωση. Ο Maniar δήλωσε σχετικά: "Η δύναμη των παιχνιδιών ως εργαλείων εκπαίδευσης αποτελεί τον πιο ανεκμετάλλευτο εκπαιδευτικό πόρο των ημερών μας", για να συμπληρώσει: "Περιμένω και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Capcom, μόλις δουν τα προφανή πλεονεκτήματα στην κοινωνία από τη χρήση των παιχνιδιών ως μιας ακόμα μεθόδου εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων".

Προς το παρόν, ο Maniar ασχολείται με την ανάπτυξη του We Love Golf, ενός παιχνιδιού για το Wii. To WLG απαιτεί από τους παίκτες να κάνουν διάφορους υπολογισμούς συναρτήσει της απόστασης, της κατεύθυνσης και της ταχύτητας των ανέμων κ.ο.κ



Η άποψή μας: ωραία όλα αυτά, αλλά θεωρούμε την ύπαρξη ενός ελεγκτικού μηχανισμού για το περιεχόμενο των υποσυνείδητων μηνυμάτων άκρως απαραίτητη και αναγκαία. Από την άλλη, έχουμε την εντύπωση ότι ήδη η βιομηχανία παίζει πολύ με το μυαλό των ανθρώπων [και ιδίως των νέων]. Ίσως, λέμε ίσως, να μας άφηναν και λίγο ήσυχους;

Πηγή: The Inquirer

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν πριν από το 2009 “βλέπει” το ABC


Μετά το δημοσίευμα των New York Times την 20ή Ιουνίου περί ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν, υπήρξε και δεύτερη φημολογία από το αμερικανικό δίκτυο ABC News – αυτή τη φορά - όπου ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ανωνύμως ότι υπάρχει πλέον «αυξανόμενη πιθανότητα» για επίθεση πριν από το τέλος του 2009.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τα δημοσιευμένα σχόλια του αξιωματούχου, ενώ η ιρανική κυβέρνηση απέρριψε ως προπαγάνδα τις πληροφορίες του ABC News και δεν προέβη σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για πιθανή ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αναφέρθηκε σε δύο πιθανές «κόκκινες γραμμές».
Ο πρώτος παράγοντας για στρατιωτική δράση ενδέχεται να είναι η περίοδος που θα προηγηθεί της παραγωγής στις ιρανικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ ποσότητας εμπλουτισμένου ουρανίου που θα επαρκεί για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Σύμφωνα με τις τελευταίες αμερικανικές και ισραηλινές εκτιμήσεις, αυτό είναι πιθανόν να συμβεί είτε πριν είτε εντός του 2009.
Δεύτερη «κόκκινη γραμμή» είναι - σύμφωνα με τον αξιωματούχο – η παράδοση του αμυντικού συστήματος SA-20 που προμηθεύεται το Ιράν από τη Συρία. Το Ισραήλ μπορεί να επιδιώξει να χτυπήσει πριν από την εγκατάσταση του συστήματος, που θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολη μία ανάλογη επιχείρηση, αναφέρει το ABC.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, αξιωματούχοι του Πενταγώνου φοβούνται επίθεση του Ισραήλ πριν από την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ωστόσο, διέψευσε τις άνωθεν πληροφορίες. «Δεν έχω κάποια πληροφορία που να το επιβεβαιώνει, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ανόητο κάποιοι άνθρωποι - οι οποίοι δεν έχουν ιδέα περί ποιου πράγματος μιλάνε - να κάνουνε δηλώσεις και μάλιστα χωρίς καν να έχουν την ευγένεια να το κάνουν ονομαστικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τομ Κέιζι.
Πηγή: cosmo.gr

ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου...


Μία ακόμα απόδειξη της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα». Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω παρέλειψε να ειδοποιήσει συγγενείς εξαφανισμένου για τον θάνατό του το 2003, με αποτέλεσμα το γεγονός να τους γνωστοποιηθεί 5 χρόνια μετά!
Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, η θεία 27χρονου αγνοούμενου μετέβη στο εν λόγω Α.Τ., προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών. Εκεί άκουσε έκπληκτη να της λένε ότι για την Αστυνομία η υπόθεση είχε κλείσει από το 2003, όταν, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, ο ανιψιός της είχε βρεθεί νεκρός σε άλλη περιοχή. Τότε, το τμήμα στην περιοχή του οποίου ανευρέθη το πτώμα ειδοποίησε το Β΄ Α. Τ. Αιγάλεω, αλλά κανείς εκ των υπευθύνων δεν έκανε τον κόπο να ειδοποιήσει τους οικείους του και ο 27χρονος ετάφη ως «αγνώστου ταυτότητος».
Η αρχική επιλογή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να επιχειρήσει να κρατήσει το «λάθος» κρυφό, αλλά οι πληροφορίες που άρχισαν να κυκλοφορούν ανάγκασαν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.
Πηγή: cosmo.gr

Παιδικό πάρτι συζητήθηκε σε κοινοβούλιο!


Ένα 8-χρονο αγόρι, στην Σουηδία, προκάλεσε συζήτηση στο κοινοβούλιο της χώρας επειδή δεν κάλεσε δυο συμμαθητές του στο πάρτι των γενεθλίων του! Το σχολείο του 8-χρονου ανακοίνωσε ότι με την ενέργεια του αυτή παραβίασε τα δικαιώματα των δύο παιδιών και κατήγγειλε το γεγονός στο σουηδικό κοινοβούλιο.
Οι υπεύθυνοι του σχολείου, που εδρεύει στην πόλη Lund, υποστηρίζουν ότι αφού οι προσκλήσεις για το πάρτι διανεμήθηκαν εντός των σχολικών εγκαταστάσεων τότε δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις. Ο 8-χρονος μοίρασε τις προσκλήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλλά μόλις ο δάσκαλος αντελήφθηκε ότι δύο από τους μαθητές δεν είχαν λάβει πρόσκληση τις κατάσχεσε στο σύνολό τους. Ο πατέρας του «μικρού» κατέθεσε έγγραφη απολογία μέσω του κοινοβουλευτικού συνηγόρου του πολίτη. Στην απολογία αναφέρεται ότι τα δύο παιδιά δεν κλήθηκαν στο πάρτι από τον γιο του γιατί το ένα δεν τον είχε καλέσει στο δικό του πάρτι ενώ με το άλλο παιδί είχαν φιλονικήσει. «Ο γιος μου στενοχωρήθηκε πάρα πολύ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατάσχει την περιουσία κάποιου άλλου με τέτοιο τρόπο, είναι σαν να κατάσχεις την προσωπική αλληλογραφία κάποιου,» πρόσθεσε ο πατέρας του 8χρονου.
Πηγή: ethnos.gr