Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Καραμανλής: Πιεστικό πρόβλημα η λαθρομετανάστευση

Καραμανλής: Πιεστικό πρόβλημα η λαθρομετανάστευση




Ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κατ' επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, που επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, στη Σάμο.

Ο πρωθυπουργός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές για τα θέματα που αφορούν το νέο πρότυπο κέντρο λαθρομεταναστών και να περιηγηθεί σε όλους τους χώρους, υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι ακόμη πιο πιεστικό για τη χώρα μας, που λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι πύλη εισόδου μεγάλου αριθμού τέτοιων μεταναστών.

«Η Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις σηκώνει ένα τεράστιο βάρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας με βάση τη γνώση και την εμπειρία της έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η σύσταση ευρωπαϊκής δύναμης ακτοφυλακής για την από κοινού φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ένωσης.

Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής το μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα δε μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί μόνο με κοινή προσπάθεια και ενιαία πολιτική των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σκοπιανοί κατά Ομπάμα

Σκοπιανοί κατά Ομπάμα


Παναγιώτης Σαββίδης

Βολές στον Μπάρακ Ομπάμα από ΜΜΕ των Σκοπίων, λόγω των θέσεων που έχει εκφράσει για τη διαφορά Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας και γενικότερα της αλυτρωτικής πολιτικής της γειτονικής χώρας.

«Οι Έλληνες ρατσιστές καλοπιάνουν τον Ομπάμα» είναι ο τίτλος άρθρου του εθνικιστικού «MakNews» που παραπέμπει στα όσα δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, στη «Φωνή της Αμερικής».

Το ψήφισμα 300 της Γερουσίας, που συνέταξαν οι γερουσιαστές Μπάρακ Ομπάμα Ολυμπία Σνόου και Ρόμπερτ Μενέντεζ, ζητάει από την ΠΓΔΜ να πάψει να παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων με εχθρική δράση ή προπαγάνδα και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος ΟΗΕ-ΗΠΑ, που είναι να βρεθεί ένα αμοιβαία αποδεκτό όνομα για τη χώρα. Το ψήφισμα αυτό είχε κατατεθεί στη Γερουσία, από τον ίδιο τον Ομπάμα, τον περασμένο Αύγουστο.

«Ομπάμα : Η Μακεδονία να σταματήσει τη παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο «ΜΙΝΑ», που κάνει λόγο για οικονομική στήριξη του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών, από τους Ελληνοαμερικάνους. «Ο κ. Ομπάμα συνδέεται και χρηματοδοτείται από το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ» αναφέρει συγκεκριμένα.


Η νέα ταινία των αδελφών Coen

Οι αδελφοί Joel και Ethan Coen επιστρέφουν. Οι πρόσφατα βραβευμένοι για το "Καμιά Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους", ετοίμασαν τη νέα τους δουλειά και ενώνουν στη μεγάλη οθόνη τους Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich και Frances McDormand. Ο λόγος για το "Burn After Reading", μια μαύρη κωμωδία κατασκοπίας, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου. Για το σενάριο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οταν λέμε για τους αδελφούς Coen, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ δεδομένα. Μαύρο χιούμορ, "κοφτεροί" διάλογοι και καλτ φιγούρες συνθέτουν τη νέα ταινία, της οποίας το πρώτο trailer δόθηκε στη δημοσιότητα.


Το 2000

1 $ = 1.2 € και 1 ßαρέλι πετρέλαιο = 60$

εποµένως 1 βαρέλι = 72 €

Σήµερα ( Ιούνιος 2008 )

1 $ = 0.65 € και 1 βαρέλι γύρω στα 135$.

εποµένως 1 ßαρέλι = 87 €

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι γίνεται..