Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Συνασπισμός και το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο εναντίον ασκήσεων εφέδρων στην Φλώρινα
«Φιέστα φαγητού και ολίγου … εθνικισμού» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, την πρόσφατη άσκηση βολής που πραγματοποίησε στις 18 Μαΐου η Εθνοφυλακή Φλώρινας και προκάλεσε αντιδράσεις από το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο».

Ο βουλευτής Ά Αθηνών κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας να πληροφορηθεί : «Ποιός ο λόγος ύπαρξης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας εν έτει 2008, την στιγμή που άλλα αντίστοιχα σώματα (όπως αυτό στις Σάπες Ροδόπης) έχουν καταργηθεί και από ποιό «εθνικό κίνδυνο» προφυλάσσει το εν λόγω τάγμα τους κατοίκους του νομού».

Σε άλλο σημείο της ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας, ο κ.Κοροβέσης αναφέρει : «Η εκδήλωση γνωστοποιήθηκε με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο και με εκατοντάδες αφίσες που κατέκλυσαν τους δρόμους της Φλώρινας, όπου αναφερόταν ότι θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και απονομή αναμνηστικών πλακετών. Στην καταχώριση-αφίσα, για περαιτέρω προσέλκυση κοινού προστέθηκε η φράση «η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει απαντήσει ακόμη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιό λόγο δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται νόμιμες ασκήσεις εφέδρων στα σύνορα και σε ποιους δημιουργείται πρόβλημα με την αναφορά «Η Μακεδονία είναι ελληνική».
Για την ιστορία το κείμενο της ερώτησης του κ.Κοροβέση, είναι «copy – paste» της πρόσφατης ανακοίνωσης (20/5) του «Ουράνιου Τόξου» για το ίδιο ακριβώς θέμα

(zougla.gr)

Δίκη για το "Λεσβία"


Την… αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο διεκδικούν τρεις κάτοικοί του, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια διεκδικώντας να απαγορευθεί η χρήση των λέξεων «λεσβία» και «λεσβιακή»!Η παγκόσμια δικαστική πρωτοτυπία, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας καλείται με την απόφασή του να πάρει θέση για μία τέτοια υπόθεση.

Πηγή: vraseryzi.com

Για κακούργημα ο Θέμος Αναστασιάδης


Κλήση σε απολογία απέστειλε ο δεύτερος ειδικός ανακριτής στον Θέμο Αναστασιάδη για την ερχόμενη Παρασκευή.

Η απολογία αφορά στο κακούργημα της παράβασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με ίδιον όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής φαίνεται ότι έχει «δέσει» την υπόθεση της διακίνησης του dvd με εκείνη των 5,5 εκ.ευρώ.

Έτσι εξηγείται ο κακουργηματικός χαρακτήρας της πράξης, μιας και αν δεν υπήρχε ίδιον όφελος, η πράξη θα χαρακτηριζόταν πλημμεληματική.

Πηγή: zougla.gr