Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008

Κατέρρευσε η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο


Πάνω από 40% μείωση καταγράφει η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.
Οι επισκέπτες φαίνεται ότι έχουν «γυρίσει την πλάτη» στις ομορφιές της Πελοποννήσου, μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στη δυτική πλευρά, αλλά και το «κύμα» των σεισμικών δονήσεων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχετική υστέρηση καταγράφει και το λιμάνι της Πάτρας, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν η κύρια «πύλη εισόδου» της χώρας μας και τώρα φαίνεται να μην αποτελεί επιλογή για τους τουρίστες.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι την ίδια στιγμή η Κεφαλλονιά εμφανίζει αύξηση αφίξεων κατά 17%, παρά το γεγονός ότι είναι επίσης σεισμογενής περιοχή. Επίσης, με ελαφρά μείωση αφίξεων παραμένει σε υψηλά τουριστικά επίπεδα η Ζάκυνθος.

Πηγή: zougla.gr

Ατιμώρητη η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση

Ατιμώρητη η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση


Πρωταθλητές στη διαφθορά και τη κακοδιοίκηση αναδεικνύονται για μία ακόμα χρονιά, δημόσιο, δήμοι και νομαρχίες. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τη ετήσια έκθεση που παρουσίασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Η έλλειψη κατάλληλων μηχανισμών για τον αποτελεσματικό έλεγχο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και η πολυδιάσπαση των ελεγκτικών μηχανισμών σε συνδυασμό με τα γραφειοκρατικά εμπόδια ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Ρακιντζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο που απομένεται η δικαιοσύνη, μίλησε για βραδύτητα και ανεπάρκεια των δικαστηρίων να επιβάλλουν το νόμο κυρίως σε οικονομικά εγκλήματα και κατήγγειλε το καθεστώς ατιμωρησίας των δημοσίων υπαλλήλων τόσο πειθαρχικά όσο και ποινικά.