Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

«Η γάτα σου για το σκύλο μου»


Μια γυναίκα από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών συνελήφθη με τις κατηγορίες της κλοπής και του εκβιασμού, σε μια ιστορία όπου πρωταγωνιστές είναι ένας σκύλος και μια γάτα.
Η υπόθεση έχει ως εξής: όταν ένα λαμπραντόρ, με το όνομα Scooby χάθηκε από το σπίτι της Lidna Urioste, το βρήκε η οργάνωση Animal Care and Control που το κράτησε για πέντε ημέρες μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ή να υιοθετηθεί από μια καινούργια οικογένεια.
Και συνέβη το δεύτερο... Ο Scooby υιοθετήθηκε από τη Jutta Hollar και τον άντρα της αλλά δύο εβδομάδες μετά έμαθαν ότι η πρώτη ιδιοκτήτριά του, Urioste πήγε στην οργάνωση ψάχνοντας το σκύλο της.
Το ζευγάρι αρχικά σκέφτηκε να επιστρέψει το σκύλο αλλά μετά από μια συνάντηση που είχε με τη Urioste, η οποία ήταν αγενής και τους απείλησε με μηνύση αποφάσισε να τον κρατήσει. Μόνο που λίγες ημέρες μετά εξαφανίστηκε, όχι ο Scooby αλλά η Mitz, η γάτα της οικογένειας, την οποία όπως ομολόγησε σε μήνυμα που άφησε στον τηλεφωνητή της, είχε πάρει η Urioste για να τη χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα για το σκύλο της.
Τελικά, η Urioste ούτε σκύλο έχει πλέον ούτε γάτα, καθώς συνελήφθη και βρίσκεται στη φυλακή μέχρι να δικαστεί.
Πηγή: cosmo.gr

Μαθήματα υποκριτικής πήραν οι “απελευθερωτές” της Μπετανκούρ


Μαθήματα υποκριτικής τέχνης παρακολούθησαν – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - τα μέλη των κολομβιανών μυστικών υπηρεσιών κατά την προετοιμασία τους για την επιχείρηση απελευθέρωσης της Ίνγκριντ Μπετανκούρ και των άλλων ομήρων.
Ο αρχηγός της ειδικής ομάδας προσποιήθηκε ότι ήταν Ιταλός, μέλος μίας ανύπαρκτης ανθρωπιστικής ομάδας, η οποία θα αναλάμβανε να μεταφέρει με ελικόπτερο τους ομήρους σε συνάντηση με αρχηγικό στέλεχος των ανταρτών. Ένας δεύτερος υποκρινόταν τον Άραβα και ένας τρίτος στρατιώτης παρουσιάσθηκε ως Αυστραλός, για να διατηρήσουν την πολυεθνική εικόνα των συνήθων ομάδων αρωγής.
Οι στρατιώτες, οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια με τη μορφή του Τσε Γκεβάρα, υποκρίθηκαν ότι ήθελαν να βοηθήσουν τους αντάρτες. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μανουέλ Σάντος, οι στρατιώτες μελέτησαν εικόνες και ταινίες από απελευθερώσεις ομήρων, προκειμένου να διαπιστώσουν μέχρι ποιού σημείου θα έπρεπε να παραπλανήσουν τους αντάρτες.
Τα ελικόπτερα βάφτηκαν σε λευκό και κόκκινο χρώμα όπως αυτά που χρησιμοποιούν συνήθων οι ομάδες αρωγής. Η εκπαίδευσή τους, που διήρκεσε πολλές εβδομάδες, τους επέτρεψε να είναι τόσο πειστικοί, ώστε ο επικεφαλής να καταφέρει να πείσει έναν από τους αντάρτες να του παραδώσει το όπλο του προτού επιβιβασθεί στο ελικόπτερο.
Μόλις απογειώθηκαν, οι αντάρτες εξουδετερώθηκαν και οι όμηροι - τρεις Αμερικανοί και 11 Κολομβιανοί - ενημερώθηκαν ότι είναι ελεύθεροι. Όπως ανέφεραν, το ρίσκο ήταν μεγάλο, καθώς εάν τους «καταλάβαιναν» κινδύνευαν να αιχμαλωτιστούν ή και να δολοφονηθούν.
Στο σύντομο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο (5/7) από τις κολομβιανές Αρχές, οι όμηροι φαίνονται με τα χέρια δεμένα και το κεφάλι κατεβασμένο να επιβιβάζονται σε ένα ελικόπτερο, συνοδευόμενοι από τους δύο αντάρτες των FARC.
Πηγή: cosmo.gr

Του επιτέθηκαν επειδή τον πέρασαν για ακροδεξιό


Επίθεση από ομάδα αντεξουσιαστών δέχθηκε χθες το βράδυ, ένας 22χρονος στρατιώτης, κατά τη διάρκεια συναυλίας στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.
Ο νεαρός, ο οποίος περνούσε από την περιοχή, δέχθηκε επίθεση από περίπου 15 άτομα, οι οποίοι, εξαιτίας ενός τατουάζ με την ελληνική σημαία που είχε στο χέρι του, θεώρησαν πως πρόκειται για ακροδεξιό.
Κάτοικοι της περιοχής, έσπευσαν και κατάφεραν να σώσουν τον 22χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Πηγή: zougla.gr