Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Μπιλ Γκέιτς: Τέλος η καθημερινή εργασία στη Microsoft


Τον τελευταίο του καφέ θα παραγγείλει ο Μπιλ Γκέιτς αυτή την Παρασκευή από το γραφείο του στη Microsoft, καθώς σταματάει την καθημερινή εργασία στην εταιρεία που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν το 1975. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος πριν από δύο χρόνια «δεν πρόκειται για συνταξιοδότηση, αλλά για μία απλή αλλαγή προτεραιοτήτων».
Η κυριότερη δραστηριότητά του στη «μετά Microsoft εποχή» θα είναι η φιλανθρωπία και το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates Foundation” που ίδρυσε ο ίδιος το 2000, μέσω του οποίου έχουν δοθεί μεγάλα χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση της ελονοσίας στην Αφρική.
Ο Μπιλ Γκέιτς θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Microsoft, ενώ θα συνεχίσει να κατέχει το 9% των μετοχών της εταιρείας ως ο μεγαλύτερος μέτοχός της.
Οι άνθρωποι που θα καλύψουν το κενό του έχουν ήδη βρεθεί. Είναι ο Στιβ Μπάλμερ που έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και σπούδαζε μαζί με τον Γκέιτς στο Χάρβαρντ, ο Ρέι Όζι που ανέλαβε επικεφαλής Αρχιτεκτονικής Λογισμικού και ο Κρεγκ Μάντι που εργάζεται ως επικεφαλής στον τομέα Έρευνας και Στρατηγικής.
Πηγή: zougla.gr

Εστιατόριο μέσα σε φέρετρο!

Νεκροθάφτες, στην Ουκρανία, δήλωσαν πως κατασκεύασαν το πρώτο στον κόσμο εστιατόριο με θέμα τον θάνατο που στεγάζεται μέσα σε ένα φέρετρο των 20 τετραγωνικών μέτρων.Το εν λόγω εστιατόριο-φέρετρο ονομάζεται «Αιωνιότητα» και ήταν ιδέα των ιδιοκτητών ενός γραφείου κηδειών στην πόλη Truskavets. Στο μενού υπάρχουν σαλάτες που φέρουν τον τίτλο «Εννιάμερα», «Σαραντάμερα» όπως και σπέσιαλ πιάτα με τον τίτλο «Έλα να συναντηθούμε στον παράδεισο».«Χρειάστηκαν 30 κυβικά μέτρα από πεύκο για την κατασκευή. Πιστεύουμε πως η ιδέα θα φέρει τουρίστες στην περιοχή,» είπε ο Andri, ένας εκ των ιδιοκτητών.Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως η ιδέα τους μπορεί να κατοχυρωθεί ως το μεγαλύτερο φέρετρο στον κόσμο στον βιβλίο των ρεκόρ.Οι υπεύθυνοι του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες ανέφεραν πως δεν υπάρχει κατοχύρωση του μεγαλύτερου φέρετρου στον κόσμο αλλά ανέφεραν ότι δεν δέχτηκαν ακόμη κάποια αίτηση από την Ουκρανία!