Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου...


Μία ακόμα απόδειξη της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα». Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω παρέλειψε να ειδοποιήσει συγγενείς εξαφανισμένου για τον θάνατό του το 2003, με αποτέλεσμα το γεγονός να τους γνωστοποιηθεί 5 χρόνια μετά!
Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, η θεία 27χρονου αγνοούμενου μετέβη στο εν λόγω Α.Τ., προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών. Εκεί άκουσε έκπληκτη να της λένε ότι για την Αστυνομία η υπόθεση είχε κλείσει από το 2003, όταν, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, ο ανιψιός της είχε βρεθεί νεκρός σε άλλη περιοχή. Τότε, το τμήμα στην περιοχή του οποίου ανευρέθη το πτώμα ειδοποίησε το Β΄ Α. Τ. Αιγάλεω, αλλά κανείς εκ των υπευθύνων δεν έκανε τον κόπο να ειδοποιήσει τους οικείους του και ο 27χρονος ετάφη ως «αγνώστου ταυτότητος».
Η αρχική επιλογή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να επιχειρήσει να κρατήσει το «λάθος» κρυφό, αλλά οι πληροφορίες που άρχισαν να κυκλοφορούν ανάγκασαν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: