Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

O axxo επέστρεψε!


Το Νοέμβριο του περασμένου χρόνου ο πιο διάσημος DVD ripper του διαδικτύου αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την εξαιρετικά σημαντική για εκατομμύρια χρήστες ενασχόλησή του. Σύμφωνα με το άρθρο "The BitTorrent Legend Returns: I Am aXXo" που δημοσιεύεται στο torrentfreak στις 9 Μαρτίου, ο axxo επέστρεψε ανεβάζοντας την πρώτη του ταινία μετά από μήνες. Και επέλεξε συμβολικά την ταινία "I am Legent". Το άρθρο που ανακοινώνει την επιστροφή του έλαβε μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών 5146 diggs στο digg.com.

Αν συνηθίζετε να βλέπετε ταινίες στον υπολογιστή σας, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε δει κάποια ταινία που έχει ριπάρει ο axxo. Εκτιμάται ότι, πριν από τη διακοπή, τα DVD releases του axxo κατέβαιναν περίπου ένα εκατομμύριο φορές κάθε μήνα και ο όρος "axxo" ήταν ο πιο δημοφιλής στα πιο πολλά sites με torrents. Όπως είναι φυσικό, το όνομά του έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, όπως για παράδειγμα στη περίπτωση του χρήστη με το όνομα "Klaxxon" ο οποίος εμφανίστηκε αφού ο axxo σταμάτησε να ανεβάζει ταινίες. Το όνομα klaxxon δεν είναι βέβαια τυχαίο αφού περιέχει μέσα του τον όρο "axxo", γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται και τα δικά του DVD rips στις αναζητήσεις του όρου "axxo".

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει διαβάστε τη συνέντευξή του στο torrentfreak και τέλος, κλείνοντας το άρθρο, παραθέτω και την προσευχή του axxo (aXXo’s Prayer) !!!

Our Ripper, who art on mininova,
aXXo be thy name.
Thy torrents come.
Seeding will be done,
Here as it was on suprnova.
Give us this day our latest rips.
And forgive us our leeching,
As we forgive those that leech from us.
And lead us not on to private trackers;
But deliver us from the MPAA:
For thine is the ripping, the seeding, and the glory,
For ever and ever.

Amen…

Δεν υπάρχουν σχόλια: