Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Σκοπιανοί κατά Ομπάμα

Σκοπιανοί κατά Ομπάμα


Παναγιώτης Σαββίδης

Βολές στον Μπάρακ Ομπάμα από ΜΜΕ των Σκοπίων, λόγω των θέσεων που έχει εκφράσει για τη διαφορά Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας και γενικότερα της αλυτρωτικής πολιτικής της γειτονικής χώρας.

«Οι Έλληνες ρατσιστές καλοπιάνουν τον Ομπάμα» είναι ο τίτλος άρθρου του εθνικιστικού «MakNews» που παραπέμπει στα όσα δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, στη «Φωνή της Αμερικής».

Το ψήφισμα 300 της Γερουσίας, που συνέταξαν οι γερουσιαστές Μπάρακ Ομπάμα Ολυμπία Σνόου και Ρόμπερτ Μενέντεζ, ζητάει από την ΠΓΔΜ να πάψει να παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων με εχθρική δράση ή προπαγάνδα και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος ΟΗΕ-ΗΠΑ, που είναι να βρεθεί ένα αμοιβαία αποδεκτό όνομα για τη χώρα. Το ψήφισμα αυτό είχε κατατεθεί στη Γερουσία, από τον ίδιο τον Ομπάμα, τον περασμένο Αύγουστο.

«Ομπάμα : Η Μακεδονία να σταματήσει τη παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο «ΜΙΝΑ», που κάνει λόγο για οικονομική στήριξη του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών, από τους Ελληνοαμερικάνους. «Ο κ. Ομπάμα συνδέεται και χρηματοδοτείται από το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ» αναφέρει συγκεκριμένα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εντυπωσιασμένος, πρέπει να πω. Πραγματικά πολλές φορές δεν μπορώ να αντιμετωπίσετε ένα blog που είναι κάθε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό, και επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, έχετε χτυπήσει το καρφί στο κεφάλι. Ιδέα σας είναι εξαιρετική? Η δυσκολία είναι ένα πράγμα που δεν επαρκούν οι άνθρωποι μιλούν για έξυπνα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που σκόνταψα σε όλο αυτό το αναζητήσουν μου για κάτι σχετικά με αυτό.