Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Καραμανλής: Πιεστικό πρόβλημα η λαθρομετανάστευση

Καραμανλής: Πιεστικό πρόβλημα η λαθρομετανάστευση




Ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κατ' επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, που επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, στη Σάμο.

Ο πρωθυπουργός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές για τα θέματα που αφορούν το νέο πρότυπο κέντρο λαθρομεταναστών και να περιηγηθεί σε όλους τους χώρους, υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι ακόμη πιο πιεστικό για τη χώρα μας, που λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι πύλη εισόδου μεγάλου αριθμού τέτοιων μεταναστών.

«Η Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις σηκώνει ένα τεράστιο βάρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας με βάση τη γνώση και την εμπειρία της έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η σύσταση ευρωπαϊκής δύναμης ακτοφυλακής για την από κοινού φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ένωσης.

Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής το μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα δε μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί μόνο με κοινή προσπάθεια και ενιαία πολιτική των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: