Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Η Microsoft εξαγοράζει τελικά τη Yahoo;

Τελικά φαίνεται ότι το φλερτ ανάμεσα στη Microsoft και τη Yahoo! είναι ακόμη ζωντανό και πιο θερμό από ποτέ. Πληροφορίες που είδαν αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και δεν αποκλείεται να έχουμε ανακοινώσεις πριν το τέλος του μήνα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι απομένουν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του deal.



Πριν από ένα χρόνο, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η προσφορά της Microsoft για την εξαγορά της Yahoo και η άρνηση της τελευταίας, η οποία υποστήριξε τότε ότι το ποσό που προσέφερε η Microsoft [44,6 δισ. δολάρια] δεν ανταποκρινόταν στην αξία της εταιρείας. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι και μια ενδεχόμενη συμφωνία σ' αυτή τη φάση θα ήταν εξαιρετικά συμφέρουσα για τη Microsoft. Η μεγάλη πτώση της μετοχής της Yahoo! έχει ρίξει την κεφαλαιοποίησή της στα 22,6 δισ. δολάρια.

Παράγοντες της αγοράς εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η συμφωνία είναι τελειωμένη και απομένει η επιστροφή της σιδηράς κυρίας της Yahoo! Carol Bartz από τις διακοπές της, προκειμένου να "πέσουν" οι τελικές υπογραφές.

Εάν τελικά υπάρξει συμφωνία, η Microsoft θα αποκτήσει την πολυπόθητη μηχανή αναζήτησης της Yahoo! Βέβαια, κάτι τέτοιο θα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την τύχη του Bing, της μηχανής που παρουσίασε πρόσφατα η Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: