Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Συνασπισμός και το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο εναντίον ασκήσεων εφέδρων στην Φλώρινα




«Φιέστα φαγητού και ολίγου … εθνικισμού» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, την πρόσφατη άσκηση βολής που πραγματοποίησε στις 18 Μαΐου η Εθνοφυλακή Φλώρινας και προκάλεσε αντιδράσεις από το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο».

Ο βουλευτής Ά Αθηνών κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας να πληροφορηθεί : «Ποιός ο λόγος ύπαρξης του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας εν έτει 2008, την στιγμή που άλλα αντίστοιχα σώματα (όπως αυτό στις Σάπες Ροδόπης) έχουν καταργηθεί και από ποιό «εθνικό κίνδυνο» προφυλάσσει το εν λόγω τάγμα τους κατοίκους του νομού».

Σε άλλο σημείο της ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας, ο κ.Κοροβέσης αναφέρει : «Η εκδήλωση γνωστοποιήθηκε με καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο και με εκατοντάδες αφίσες που κατέκλυσαν τους δρόμους της Φλώρινας, όπου αναφερόταν ότι θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και απονομή αναμνηστικών πλακετών. Στην καταχώριση-αφίσα, για περαιτέρω προσέλκυση κοινού προστέθηκε η φράση «η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχει απαντήσει ακόμη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιό λόγο δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται νόμιμες ασκήσεις εφέδρων στα σύνορα και σε ποιους δημιουργείται πρόβλημα με την αναφορά «Η Μακεδονία είναι ελληνική».
Για την ιστορία το κείμενο της ερώτησης του κ.Κοροβέση, είναι «copy – paste» της πρόσφατης ανακοίνωσης (20/5) του «Ουράνιου Τόξου» για το ίδιο ακριβώς θέμα

(zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: