Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Το "Sex and the City" σκοτώνει το σεξ

Το



Όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν πολύ συχνά σε σκευάσματα, που θα τους ανυψώσουν το «ηθικό».

Οι ειδικοί σε θέματα σεξουαλικής υγείας επισημαίνουν ότι , τα γνωστά βοηθητικά «χαπάκια» λαμβάνονται πλέον και από άντρες ηλικίας 18 – 30 ετών, ενώ παλιότερα τα φάρμακα αυτά καταναλώνονταν μόνο από άντρες άνω των 50 ετών.

Οι γιατροί αποδίδουν αυτή την αρνητική εξέλιξη στο γεγονός ότι οι σημερινοί νέοι άντρες νιώθουν ευνουχισμένοι από τη μοντέρνα γυναίκα, που είναι κατά πολύ επηρεασμένη από πρότυπα όπως αυτά των σειρών τύπου «Sex and the City».

Λένε ότι οι γυναίκες, αντιγράφοντας το παράδειγμα των ηρωίδων της σειράς, δε ντρέπονται να ζητήσουν αυτό που θέλουν και να απαιτήσουν καλύτερες επιδόσεις.

Η πίεση αυτή οδηγεί σε μεγάλο άγχος και σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται «μικρότεροι» των περιστάσεων, όπως λέει ο γιατρός, Δρ. Τζον Τόμλινσον, του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας.

Επίσης, πίεση προκαλείται ακόμα και από το νέο πρότυπο του άντρα που «πλασάρεται» διεθνώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη φωτογράφιση του Ντέιβιντ Μπέκαμ για τη διαφήμιση των εσωρούχων του Αρμάνι, η οποία επικεντρώνεται στους σμιλεμένους κοιλιακούς αλλά και στα ιδιαίτερα «προσόντα» του παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: