Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Hacker στα νιάτα του o συνιδρυτής του MySpace


αποκάλυψε το δημοφιλές, τεχνολογικό [επικεντρωμένο στις υπηρεσίες Web 2.0] blog Tech Crunch, ο Tom Anderson, συνιδρυτής του MySpace [και εξ ορισμού "φίλος" όλων των χρηστών του social network], συγκαταλεγόταν στα 14 του στους καλύτερους hackers της γενιάς του. O Anderson, που κρύβει χρονάκια, αφού είναι 37 και όχι 32, όπως αναφέρεται στη σελίδα του στο MySpace, στα 14 όντας μαθητής στο γυμνάσιο του Escondido, California είχε αναγκάσει το FBI να ασχοληθεί μαζί του, καθώς είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα υπολογιστών μιας τράπεζας του Manhattan, απλά και μόνο για να δείξει στους φίλους του πώς να το κάνουν.

Το FBI δε συνέλαβε ποτέ τον νεαρό Anderson καθώς αυτός ήταν πολύ μικρός σε ηλικία, ωστόσο του είχε κατασχέσει όλους τους υπολογιστές τους [και το συναφή εξοπλισμό]. Ο Anderson χρησιμοποιούσε ως hacker nickname το "Lord Flathead" και εφάρμοζε τεχνικές hacking περίπου όπως αυτές που περιγράφονται στο κλασικό φιλμ "War Games" [μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στο έτος 1985].

Με ένα απλό πρόγραμμα υπολογιστή, καλούσε τηλεφωνικούς αριθμούς σε ακολουθία μέχρι να έχει απόκριση από κάποιο modem [που συνήθως ανήκε σε Unix servers με ελλιπή μέτρα προστασίας]. Στο hack στην Chase Manhattan Bank, απλά μάντεψε τους κωδικούς πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στο πρώτο επίπεδο ασφάλειας. Κατόπιν, άλλαξε δύο κωδικούς για να εμποδίσει τους υπεύθυνους της τράπεζας να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υπολογιστών. Στη συνέχεια δημιούργησε φανταστικούς λογαριασμούς και ακολούθως απείλησε την τράπεζα ότι, εάν δεν του έδιναν ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα, θα προχωρούσε σε διαγραφή εγγραφών.

Η τράπεζα ενημέρωσε την αστυνομία και αυτή με τη σειρά της το FBI, και ο Anderson πιάστηκε στα πράσα με έναν "απλό" εντοπισμό κλήσης. Από τον Anderson και τα φιλαράκια του κατασχέθηκαν τότε περίπου 25 υπολογιστές. Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσει κανείς την επαγγελματική του καριέρα.

Πηγή: The Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: