Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Παρουσιάστηκε το νέο iPhone 3G της Apple, κριτικές.


Ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά στο αμερικάνικο και το παγκόσμιο κοινό το νέο iphone 3G στο Apple's Worldwide Developers Conference που έλαβε χώρα στο San Francisco.

Η παρουσίαση μπροστά σε 5.200 άτομα, ήτανε πιστή στα αμερικάνικα πρότυπα του show με μουσική, εφέ, φώτισμούς αλλά και με ουσία σε αυτό που ήθελε ο Jobs και η εταιρία του να δείξουν.

Οι πρώτες κριτικές μετά την παρουσίαση μιλάνε για ένα iphone πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και μάλιστα στην μισή τιμή. Μετά από πωλήσεις 6.000.000 iphone η apple κατάλαβε την δύναμη του νέου προϊόντος και σε λίγο λιγότερο από ένα χρόνο προσφέρει την νέα έκδοση σε μια τιμή που τουλάχιστον για το αμερικάνικο κοινό είναι φοβερά ελκυστική.

Τι καινούργιο λοιπόν προσφέρει το τελευταίο iphone;

Καταρχήν τεχνολογία 3G με όλα τα παρελκόμενα. Πολύ καλή ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, GPS ενσωματωμένο και νέα τεχνολογία που επιτρέπει τις σελίδες να κατεβαίνουν μέχρι και 36% πιο γρήγορα. Η χρήση δικτύων τρίτης γενιάς συμπεριλαμβάνει και το 3.5G (HSDPA).

Καινούργια τεχνολογία οθόνης και γραφικών με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ίσως όχι τόσο βασική ανάγκη αλλά με τα παιχνίδια και τα video μετατρέψανε το iphone σε μια πρώτης τάξης φορητή παιχνιδομηχανή. Επίσης ο χειρισμός των παιχνιδιών δεν γίνεται μόνο από τα πλήκτρα αλλά με όλο το κινητό. Στην παρουσίαση δε ο Steve Jobs έπαιξε ένα ραλλάκι με το κινητό σαν τιμόνι. Η οθόνη είναι τεράστια για κινητό, η μεγαλύτερη που υπάρχει και η χρήση της στην πλοήγηση το καθιστά πάρα πολύ εύχρηστο.

Δίνει επίσης την δυνατότητα χρήσης επεξεργαστή κειμένου, spreedsheets και άλλες εφαρμογές γραφείου MS Office και iWork.

Το πρόβλημα της μπαταρίας ξεπεράστηκε καθώς το νέο iphone δίνει 300 ώρες αναμονής, 8-10 ώρες χρήσης δίχως 3G, 5 ώρες χρήσης 3G, 7 ώρες βίντεο και 24 ώρες μουσική.

ισθητικά οι αλλαγές μικρές. Ελάχιστη αύξηση του μεγέθους και διάθεση και σε άσπρο χρώμα για το μοντέλο των 16GB.

Το νέο iPhone 3G θα είναι επίσημα διαθέσιμο για $199 (στα 8GB) και $299 (στα 16GB) με συμβόλαιο 2 χρόνων για της ΗΠΑ. Για εδώ βλέπουμε. Όλα αυτά στις 11 Ιουλίου παγκοσμίως.

1 σχόλιο:

repdien είπε...

Ελεος ρε παιδια...Και η Vodafone στην Ελλαδα το πουλαει 500 και 570 Ευρώ αντιστοιχα!!