Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Έργο εμπρηστών πολλές πυρκαγιές

Έργο εμπρηστών πολλές πυρκαγιές



Ανθρώπινο χέρι άναψε πολλές από τις πυρκαγιές που και φέτος κατακαίνε τη χώρα. Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μόνο την Τρίτη.

Ο πρώτος, ένας 50χρονος Έλληνας, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση για την πυρκαγιά τη Δευτέρα, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Α. Γλυφάδα.

Ο δεύτερος, ένας Ιρακινός, ομολόγησε ότι στις 23 Ιουνίου με αναπτήρα έβαλε φωτιά σε 2 σημεία, σε οικοπεδικές εκτάσεις στο Καματερό. Ο δράστης είχε συλληφθεί και παλιότερα και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 2 χρόνια φυλάκιση για εμπρησμό.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη για θέματα δασοπυρόσβεσης, ανακοινώθηκε ότι από την αρχή του έτους ως και τις 23 Ιουνίου, σχηματίστηκαν δικογραφίες για 43 υποθέσεις εμπρησμού. Σε 9 από αυτές οι δράστες κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ 6 άτομα συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 174 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε παράνομες χωματερές, 102 από τις οποίες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Το νέο δόγμα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών προστάζει άμεση αντίδραση τόσο των επίγειων, όσο και των εναέριων μέσων και ταυτόχρονες περιπολίες ανδρών της αστυνομίας για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς.

1 σχόλιο:

jojomartinni είπε...

kala re..ti 2 xronia...eimaste kala??
k ton ksanapianoun na to kanei?
gia mena tin proti fora pou tha apodixtei oti evales fwtia apo prothesh...5 xronia filaki k an se ksanapiasoun isovia..pws su fenetai?