Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Κλείνει ο δρομος για τα Σκόπια προς ΝΑΤΟ - Ε.Ε.



Ηττα καταστροφικών διαστάσεων για τη διεθνή εικόνα και την ενιαία κρατική υπόσταση της ΠΓΔΜ, υπέστησαν τα Σκόπια λόγω της βίας και της νοθείας που σφράγισαν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε εν ριπή οφθαλμού.

Η διαμάχη με την Αθήνα για το όνομα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί αμφισβητούν ανοιχτά πλέον αν η ΠΓΔΜ είναι όντως έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Από τις εκλογές αυτές «η Μακεδονία ανεδείχθη ως νέο προβληματικό παιδί των Βαλκανίων», όπως χαρακτηριστικά έγραψαν, οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης»

Η ετυμηγορία του κάθε ξένου παρατηρητή ή σχολιαστή μοιάζει με... βολή πολιτικού εκτελεστικού αποσπάσματος για τα Σκόπια. Εντυπωσιακά σκληροί είναι ακόμη και οι Αμερικανοί προστάτες της ΠΓΔΜ.
Οι εκλογές, με τον τρόπο που έγιναν την περασμένη Κυριακή, «αποτελούν δυσφήμηση για τη χώρα και επηρεάζουν αρνητικά τις διαδικασίες για ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια.

1 σχόλιο:

jojomartinni είπε...

to kalo me ton tropo dieksagwghs twn eklogwn einai oti monoi tus oi skopianoi pleon fanerwsan tin pragmatiki politiki k politistiki orimotita tous tin opoia provaloun stous evropaious ws kritirio eisagwgis tous stin EE k NATO.
Simera akoma k oi pleon dispistoi etairoi mas exoun katalavei pws auti h xwra sigoura den einai etoimi na afisei stin akri alloitrwtismus k eswterikes diamaxes linontas tes me ta opla..