Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Σοβαρολογούμε;


4 Ιουνίου 2008, 14:17

Αντώνης Κοκορίκος

Παρακαλούνται οι υπουργοί να συνεννοούνται μεταξύ τους, και με τον πρωθυπουργό, ώστε να μην ανακοινώνουν κάθε μέρα δέκα υπουργοί μέτρα που αυξάνουν το κόστος ζωής, την ίδια ώρα που ένας υπουργός αγωνίζεται να μας πείσει ότι προσπαθεί να εξημερώσει την ακρίβεια.

Παράδειγμα ο Κ. Χατζηδάκης που ανακοίνωσε την υποχρεωτική έκδοση κάρτας ελέγχου καυσαερίων για 2.000.000 μοτοσικλετιστές ή ο Γ. Σουφλιάς που ανακοίνωσε νέα διόδια για την επέκταση της Αττικής οδού. Παρακαλούνται επίσης οι υπουργοί να συνεννοούνται μεταξύ τους και με τον πρωθυπουργό για το ποια μεταρρύθμιση είναι η πρώτη από όλες.

Η Γιαννάκου θεωρούσε τη μεταρρύθμισή της στα ΑΕΙ σημαντικότερη, ο Αλογοσκούφης τη δική του για την πώληση του ΟΤΕ και ο Γιώργος Βουλγαράκης τη δική του, δηλαδή την πώληση των λιμανιών. Αυτή ονομάζεται προφανώς η «μεταρρύθμιση του εμπορευματοκιβωτίου». Τέλος παρακαλείται ο πρωθυπουργός να στέλνει τις επιστολές στον φίλο του τον Μπαρόζο, με τις οποίες προτείνει θέματα για την ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής, πριν από την ανακοίνωση των θεμάτων.

Γιατί αλλιώς θα νομίζουν ότι εκτός από ανόητοι είμαστε και … καθυστερημένοι! Εκεί ίσως δεν ξέρουν ότι η επιστολή γράφτηκε για να κοροϊδέψουμε τους ντόπιους και μπορεί να την πάρουν στα σοβαρά. Μπορεί να μην γελάσουν όταν διαβάσουν ότι η Ελλάδα διαμαρτύρεται επειδή η Ευρώπη κάνει εξαγωγή του πληθωρισμού της στην Ελλάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: